Много се радвам, че намерих този форум. Най-накрая ще получа компетентно мнение по няколко въпроса, свързани с предстоящата ни покупка на паркет. Дано въпросите ми да са зададени в правилния подфорум
Наскоро закупихме жилище (мезонет), което е построено през 2008г. На първия етаж има плаващ под, на втория имаше също, но се ронеше много и го махнахме. Съпругът ми е решил да постави каменна вата и OSB плоскости на втория етаж. Така... Решили сме всичко (без баните и терасите
Докато обикаляхме в Стройко през пролетта чухме за пръв път за омасляване на паркета и на мен много ми допадна идеята. Най-вече ми хареса изказването, че ако се получи драскотина, то лесно и сравнително бързо може да се поправи.
В момента имаме лакиран паркет в хола, който се надраска бързо от играчките на детето. Предполагам, че с омасления положението ще е същото, но .... незнам.
Съпругът ми иска да се нареди, да се изцикли на място и да се лакира на място. Много хора ми казват, че хамалогията с маслата е много голяма, посивявала дървесината, износвала се бързо, не си заслужавало.
Вие какво ще ме посъветвате? Предварително благодаря!